Faceți telefonul Android să se simtă ca nou cu aceste 5 sfaturi

Telefonul tău Android este ca o mașină - necesită întreținere regulată astfel încât să poți identifica orice probleme majore, să le abordezi și să previi problemele viitoare. Acesta este modul în care îți menții telefonul în cea mai bună formă.




În primul rând, ar trebui să cureți exteriorul telefonului tău, deoarece cel mai probabil îl pui aproape de fața ta în fiecare zi. Praful, murdăria și mizeria se pot aduna rapid în porturile de încărcare și difuzoare, și nu este doar rău pentru igiena ta - poate reduce și durata de viață a telefonului tău.

Dar cel mai important lucru este întreținerea din interior, care include schimbarea setărilor telefonului pe care probabil nu le-ai atins niciodată.

Investiția a doar câteva minute poate transforma telefonul tău Android în ceva care arată și se simte ca nou - cel puțin până când poți face upgrade. Citește în continuare pentru a găsi cinci sfaturi simple pentru curățarea, reorganizarea și personalizarea telefonului tău Android, pentru a-l menține într-o formă excelentă.

1. Șterge toate aplicațiile uitate
Ia-ți câteva minute să parcurgi ecranul principal sau sertarul de aplicații și să ștergi orice aplicație pe care nu o mai folosești. Aceste aplicații nu numai că ocupă spațiu de stocare prețios, dar pot avea acces la informațiile personale sau permisiunile pe care le-ai aprobat atunci când ai lansat pentru prima dată aplicația.

Modul în care ștergi o aplicație poate varia în funcție de producătorul dispozitivului, dar am acoperit toate opțiunile în această postare. Dă-i o lectură acestui articol dacă nu vezi o opțiune de dezinstalare după apăsarea prelungită a pictogramei aplicației.


2. Elimină fișierele vechi pentru a elibera spațiu de stocare
După ce ai eliminat aplicațiile vechi, eliberează mai mult spațiu prin parcurgerea fișierelor salvate pe telefonul tău Android. Este mult prea ușor să uiți de toate fișierele pe care le-ai descărcat aleatoriu - precum meniul de la restaurantul nou din colțul străzii sau un GIF trimis de un prieten. Și acele fișiere se adună. Cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a gestiona spațiul de stocare al telefonului tău este să folosești aplicația Files care vine preinstalată.

De fapt, unele telefoane folosesc o variantă a aceleiași aplicații. La Samsung, de exemplu, se numește My Files. La seria Pixel, se numește pur și simplu Files. La OnePlus 10 Pro, este File Manager - înțelegi ideea.
Recomand deschiderea sertarului de aplicații de pe telefonul tău și căutarea opțiunii "files". Probabil că aceasta va dezvălui aplicația cu numele dat de producătorul telefonului.
Începe verificând folderul Downloads, unde poți să ștergi fișierele pe care nu le mai dorești sau să le muți în altă parte, cum ar fi Google Drive.

Majoritatea aplicațiilor de fișiere vor dezvălui și fișierele mari care sunt salvate pe dispozitivul tău. De exemplu, aplicația File Manager de pe OnePlus 10 Pro are o secțiune dedicată în aplicație pentru fișierele care ocupă mult spațiu.

3. Modifică setările ecranului principal pentru o nouă înfățișare
Unul dintre cele mai bune lucruri la Android este cât de mult poți personaliza întregul aspect al telefonului tău. De la instalarea de pachete de iconițe de aplicații la înlocuirea completă a launcher-ului pe care îl utilizează telefonul tău, există multe opțiuni pentru a-ți personaliza telefonul.

În timp ce poți să te apuci direct de modificarea launcher-urilor și instalarea de iconițe de aplicații, începe prin a explora setările ecranului principal pe care telefonul tău le oferă deja. Fac asta din când în când și e surprinzător cum modificări subtile ale aspectului precum aranjarea aplicațiilor pot face ca un telefon să se simtă cu totul nou.

Apasă pe o zonă goală de pe ecranul principal și apoi selectează Setările ecranului principal (sau o variație a acestora). Acest lucru va deschide opțiunile pentru ecranul principal, unde poți personaliza diferite setări.

Setări precum dimensiunea grilei de aplicații. S-ar putea să pară o schimbare mică să treci de la o grilă de 4x5 aplicații la 5x5, dar acea coloană suplimentară poate face o mare diferență (același lucru se poate spune și despre micșorarea grilei).

Aici vei găsi, de asemenea, setări pentru lucruri precum derularea în jos pe ecranul principal pentru a vedea notificările în loc să fii nevoit să derulezi din partea de sus a ecranului.

Explorează setările respective pe care le are telefonul tău și experimentează cu configurarea ecranului principal.


4. Optimizează setările dispozitivului
Vorbind despre setări, acum este un moment bun să treci prin ele și să schimbi orice setare care te-a deranjat. Sunt în telefon o grămadă de setări pe care dori să le schimbi și să le personalizezi pe orice telefon Android pentru a obține cele mai bune performanțe.

De exemplu, activarea modului întunecat nu numai că face ca aplicația să arate mai bine, ci și economisește bateria. Și da, îți voi arăta cum să oprești pictogramele aplicațiilor să apară automat pe ecranul de start.

5. Personalizează opțiunile de confidențialitate
Înainte să faci o pauză, fă-ți ție și telefonului tău Android o ultimă favoare -- verifică din nou setările de confidențialitate.

Deschide aplicația Setări apoi atinge Confidențialitate > Manager permisiuni. Treci prin fiecare categorie pentru a vedea care aplicații au acces în prezent la ce fel de date personale. Găsești o aplicație la care nu vrei să aibă acces locația ta? Dezactivează permisiunea. Același lucru se aplică pentru contacte, calendar sau cameră.

Nu durează mult să treci prin fiecare secțiune și chiar dacă ar dura, merită efortul.

Post a Comment

Previous Post Next Post