News Update :

Copiere Text sau Imagini din fisiere PDF

Sunday, April 22, 2007

Acrobat Reader ofera in acest sens o unealta pentru selectia de text. Pe aceasta o activati dand un clic pe simbolul corespunzator din bara de simboluri . Acum puteti marca un text in fisierul PDF. Cu Edit - Copy preluati textul in clipboard pentru a-l include ulterior intr-un document oarecare.

Insa Acrobat Reader nu recunoaste paragrafele. De aceea, daca includeti pasajul din clipboard, de exemplu, intr-un document Winword, fiecare rand devine un paragraf in sine. Asa ca prelucrarea ulterioara a textului va fi obligatorie. Atunci cand folositi bara de simboluri, puteti activa, in afara de unealta pentru selectia de text, si una pentru selectia de coloane sau alta pentru selectia de grafica. Pentru aceasta dati un clic pe simbolul de selectie de text si tineti apasat butonul mouse-ului.

Acum se va deschide o noua bara de simboluri, care ofera uneltele suplimentare. Prin intermediul tool-ului de selectie grafica copiati parti din fisier. Tool-ul pentru selectia de coloane se orienteaza in functie de text si de cuvintele individuale, numai ca nu mai puteti sa marcati textul rand cu rand ca de obicei.
Atentie! Autorul fisierului PDF poate interzice copierea de texte sau imagini. In acest caz nu puteti lucra cu unealta de selectie de text. Imaginile pot fi totusi obtinute cu un program de captura de ecran, dar pentru text nu exista o alta solutie.

Descarca Acrobat Reader de aici

 
Trucuri si sfaturi - Tips and tricks
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website