Pescarul amator 3


Puneti un vierme in carlig, intepandu-l din lateral, asa cum se vede in imagine.
Daca va este scarba sa puneti mana pe viermi, se poate folosi o manusa sau o punga de plastic.
Reglati pluta prin tragere catre carlig sau invers, in asa fel incat sa fie cam la 1m distanta de carlig. Aruncati undita in apa, nu toata, numai firul. La inceput veti fi stangaci in operatia asta, dar cu timpul...
Daca dupa aruncare, pluta sta culcata pe suprafata apei, trebuie sa mai reglati pluta tragand-o spre carlig. Aruncati de mai multe ori de proba pana cand pluta va sta vertical.
Asezati-va pe mal cu undita in mana si fiti atenti la pluta. Daca aceasta are miscare sus-jos foarte slaba dar nu cea cauzata de eventualele valuri, e semn bun.
La un moment veti observa cum se duce brusc la fund (nu neaparat se scufunda toata, daca pestele este foarte mic, nu are puterea sa traga sanatos).
Acum este momentul sa trageti scurt, dar nu cu forta, mai degraba cu iutela. Daca aveti noroc, l-ati prins, il scoateti din carlig si continuati.
Pe de alta parte, daca pluta sta nemiscata 20 - 30min, trebuie sa schimbati locul sau sa modificati adancimea apei la care se scufunda carligul, regland pluta mai sus sau mai jos.
De retinut este faptul ca pestii mici stau pe langa malurile cu stuf sau alta vegetatie. Puteti sa ii atrageti aruncand in apa, firimituri de paine sau malai, se arunca cat se poate tine intre degete astfel incat sa formeze un norisor in jurul plutei.

Pestii pe care ii veti prinde asfel pot fi: Obleti, Carasei, Rosioare, etc.

Acesti pesti nu reprezinta o captura, iar pescarii seriosi ii neglijeaza de cele mai multe ori, in cautarea unor pesti mai "valorosi" : crap, caras, somn. Insa atunci cand mergeti pentru prima data la pescuit, prinderea acestor pestisori ofera mare satisfactie.

Trucuri si sfaturi
Tips and tricks

Popular posts from this blog

Telecomanda universala Hama - manual si coduri

Coduri si instructiuni telecomanda universala Watson URC 22B-6N

Raspunsuri pixwords 15 litere

Preluarea tabelelor din Excel în Word

Cum sa desarezi branza veche de oaie