Pescarul incepator

Invata cateva trucuri si sfaturi despre cum să prinzi peste - pescuiesti dacă esti pescar amator incepator. Vezi ce undiță sau lansetă să-ți cumperi si cum să te pregatesti moral pentru pescuit.


In primul rand, nu plecati la pescuit cu gandul ca veti prinde "pestele cel mare" sau cine stie ce cantitati uriase, de nu o sa aveti cum sa carati pestele acasa. Plecati cu gandul ca veti petrece un weekend placut in mijocul naturii cu familia, prietenii, sau cu cine vreti voi si daca mai pica si un peste e OK. Pentru inceput va duceti la un magazin de specialitate si cumparati o undita, cea mai ieftina, nu lanseta, nu altceva. La undita se mai spune si "varga". Deci veti cumpara o varga de 3-4 m din patru segmente, din fibra, e vreo 100.000 lei.

Cumparati de asmenea si o "linie echilibata" cu carlig mic nr. 8 (maxim 1 cm). Linia echilibrata este un mosor sub forma de rigla de vreo 25cm, pe care este bobinat pe lungime fir de pescuit avand pluta si carligul gata montate. De ce se numeste linie echilibrata? Pentru ca linia este firul de pescuit de la varful unditei si pana la carlig (in termeni pescaresti) si este echilibrata, adica plumbul are greutatea optima pentru a scufunda pluta exact atat cat trebuie. Mai trebuie doar sa va luati momeala si sa plecati la pescuit. Momeala se gaseste numai la piata, sub forma de viermi albi, care sunt de fapt larve de musca.

Cumparati cam 1-2 linguri din acesti viemi. E bine sa incepeti cu aceasta momeala deoarece, chiar daca viermii sunt respingatori pentru dumneavoastra, pentru pesti sunt o delicatesa si dau rezulte mai bune la pestii mici decat rimele. De preferinta duceti-va sa-i cumparati dimineata, inainte de a pleca la pescuit, ca sa nu trebuiasca sa-i tineti la frigider pana a dua zi. La caldura, acesti viermi metamorfozeza si devin muste iar cand deschideti capacul s-ar putea sa va zboare prin toata casa. De aceea chiar si cand ajungeti la balta nu-i expuneti la soare. Pana aici, nu ati cheltuit decat o suma mica 150-200 mii lei, asa ca, daca va razganditi in privinta mersului la pescuit, macar nu ati cheltuit cine stie cat.

Trucuri si sfaturi - Tips and tricks

Popular posts from this blog

Telecomanda universala Hama - manual si coduri

Coduri si instructiuni telecomanda universala Watson URC 22B-6N

Raspunsuri pixwords 15 litere

Preluarea tabelelor din Excel în Word

Cum sa desarezi branza veche de oaie