Cum sa vopsesti mobila veche?

Necesar:
- smirghel pentru lemn – granulatie 150;
- alcool;
- carpa aspra sau perie pentru indepartarea prafului;
- grund de imbibare pentru lemn;
- kit pentru lemn;
- pensule pentru vopsit;
- vopsea (lac) pentru lemn.

Cum se face:
1. Primul lucru ce trebuie facut este sa protejam podeaua de picaturile de vopsea. Pentru aceasta se poate folosi o bucata mare de material, folie de plastic sau chiar ziare.

2. Stergeti bine mobile cu alcool pentru a indeparta urmele de grasime.

3. Folositi smirghel pentru lemn, granulatie 150 pentru indepartarea lacului sau a vopselei vechi. Acest lucru pregateste lemnul pentru o aderare buna a vopselei. O alta varianta ar fi folosirea unui dizovant pentru vopsea. Se urmeaza instructiunile de folosire a produsului. Apoi, cu smirghel se slefuieste bine lemnul pentru indepartarea oricarei urme de vopsea veche.

4. Curatati lemnul cu o carpa uscata sau o perie pentru indepartarea rumegusului si a prafului rezultat in urma slefuirii.

5. Daca este nevoie se foloseste kit pentru lemn pentru rapararea micilor imperfectiuni. Dupa uscarea completa a kitului, se slefuieste cu smirghel, apoi se curata resturile cu o carpa uscata.

6. Inaintea vopsirii se aplica pe suprafata astfel slefuita si curatata grund de imbibare pentru lemn. Se asteapta sa se usuce complet.

7. Dupa uscarea grundului se slefuieste suprafata cu smirghel pentru lemn, apoi se indeparteaza resturile cu o carpa.

8. Aplicati 2 - 3 straturi de vopsea (lac) pentru lemn. Dupa aplicarea unui strat de vopsea se asteapta sa se usuce complet, apoi se slefuieste foarte usor, se curata praful si abia apoi se poate aplica un nou strat de vopsea.

Acum ca stii cum se revopseste mobilierul, poti face o multime de lucruri cu vechiul mobilier. Poti desena modele, folosind o matrita sau diferite accesorii pentru a crea efecte deosebite, sau o poti chiar decupa pentru a-i da o noua forma.

Revopsirea mobilierului vechi este o modalitate usoara de a readuce la viata aproape orice piesa veche de mobilier din casa ta.

Post a Comment

Previous Post Next Post