News Update :

Cum sa pui un motor de cautare Google pe blogul tau blogspot

Thursday, April 2, 2009


Deocamdata Blogger nu iti da posibilitatea sa adaugi un motor de cautare (search engine) automat, adica din "Adauga un Gadget". Trebuie sa te duci pe site-ul Google si sa creezi singur un motor de cautare (search engine) personalizat.
Dar totusi mai exista o varianta foarte simpla. Blogger (blogspot) iti ofera Blogger in Draft.

Ce este Blogger in Draft?
Blogger in Draft este o versiune speciala a platformei de blogging Blogger (blogspot). Aici poti sa testezi functii noi inainte de a fi lansate oficial. Considerati-o groapa de nisip sau micul nostru laborator de blogger.

Deci, ca sa revenim la motorul de cautare, Blogger (blogspot) a lansat in versiunea beta, adica in Blogger Draft noul gadget numit "Caseta de cautare". Acesta este propriul tau Google Search.

Acesta iti da si cateva optiuni ca:
  • Cauta in acest blog
  • Cauta pe web
  • Cauta in Blogroll
  • Caută pe paginile către care aveţi linkuri din postările dvs. pe blog
Poti bifa sau debifa orice optiune.

Rezultatele cautarii vor fi afisate pe randul cu posturile voastre intr-o casuta care se deschide numai atunci cand se efectuiaza o cautare. Aveti un exemplu chiar aici pe blogul meu. In sidebar-ul din partea stanga se afla un asfel de search engine. Va invit sa faceti o cautare sau sa dati click pe imagine pentru a vedea cum arata motorul de cautare dupa ce s-a efectuat o cautare.
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website