Cum trebuie folosite condimentele


Cum trebuie folosite condimentele si despre eliminarea unor gusturi si mirosuri neplacute


- Condimentele (foi de dafin, piper, cuisoare) si sarea se pun in supa cu putin timp inainte de a se lua de pe foc.

- Untul si margarina se pastreaza in vase opace. Sub actiunea luminii, deasupra untului sau a margarinei se formeaza un strat de culoare alba care are gust de seu.

- Pe timp calduros, untul nu se topeste daca invelim untiera intr-un servet imbibat in apa sarata.

- Pentru ca sa dispara gustul si mirosul neplacute, specifice grasimii rincede, se pune grasimea la foc sa se topeasca, se adauga 2 cepe (la 1 kg de grasime) sau 1-2 cartofi cruzi, taiati bucatele, si se fierbe amestecind mereu 1-1 1/2 ore. Gustul grasimii arse se poate de asemenea drege, daca se fierbe bine grasimea cu apa (in proportie de 3 la 1).
Dupa ce apa s-a evaporat aproape complet, se adauga o ceapa taiata marunt si se mai fierbe 15 minute. Apoi in ambele cazuri, se procedeaza la fel: cratita cu grasime se ia de pe foc, se indeparteaza spuma care s-a format si se strecoara printr-o pinza. Prin aceasta metoda calitatea grasimii se imbunatateste simtitor.

- Pentru a imbunatati gustul untului rincezit, acesta se spala mai intii cu o solutie de bicarbonat (1 lingurita de bicarbonat de sodiu la 2 pahare de apa), apoi de 2-3 ori in apa rece si curata si se sareaza bine.

- Grasimea ramasa de la prajit se amesteca cu apa si se fierbe. Apa absoarbe orice miros. Grasimea stropeste mai putin la prajit daca se pune in tigaie putina sare.

- Untul se bate mai repede daca se taie bucati mici, se pune in castron si se asaza peste o cratita cu apa calda. Cind untul se inmoaie (fara sa se topeasca), se freaca la loc rece.

Trucuri si sfaturi

Popular posts from this blog

Telecomanda universala Hama - manual si coduri

Coduri si instructiuni telecomanda universala Watson URC 22B-6N

Cum sa desenezi o bila 3D folosind doar linii

Preluarea tabelelor din Excel în Word

Televizor Watson LCR 22 HD manual de utilizare