Cum sa cumparati o sursa de protectie

Sursele de protectie sunt esentiale pentru calculatoare. Protejeaza calculatorul de cresteri ale tensiunii, desi multe nu protejeaza impotriva scaderii tensiunii. Pentru asta aveti nevoie de o sursa de alimentare continua.

Pasi
1. Cumparati o sursa de protectie creata pentru calculatoare, nu una creata pentru aparatele casnice sau pentru aparate audio-video.
2. Daca nu aveti un buget limitat alegeti o sursa de protectie ce are intrare si pentru modem.
3. Cumparati o unitate cu indicatoare LED care arata ca linia este functionala si ca protectia este activata.
4. Cautati o sursa ce are cel putin 700 de Jouli. Daca bugetul este extrem de limitat cautati o sursa cu cel putin 400 de Jouli.
5. Luati o sursa cu voltaj de inchidere redus (maxim 400 volti)
6. Cautati sa aiba un timp de raspuns redus (mai putin de 10 nanosecunde).
7. Cumparati o sursa ce ofera protectie impotriva trasnetului, asta daca locuiti intr-o zona unde au loc frecvent descarcari electrice.
8. Comparatii garantiile oferite de catre producatori.
9. Comparati caracteristici precum numarul de prize, prize colorate dupa un anumit cod si prize in care se pot baga cabluri de modem.

Sfaturi
Daca nu sunteti acasa si va asteptati la o furtuna majora, opriti calculatorul si scoateti din priza sursa.
Verificati periodic indicatoarele LED pentru a va asigura ca sunt functionale. Micile cresteri ale tensiunii cresc uzura MOV (variatori din oxizi de metal)
Daca sursa dvs este lovita sau uzata inlocuiti-o. Cand o sursa absoarbe un soc major aceasta se topeste sau arata indicatii ale socului. Unii producatori va vor inlocui sursele in aceste conditii.

Atentie
Tineti cont ca acestea sunt surse de protectie contra supralimentarii.

Trucuri si sfaturi

Post a Comment

Previous Post Next Post