Cum sa cumparati periferice pentru un computer

Ai nevoie de un monitor, o tastatura si un mouse pentru a folosi un computer. Care alte periferice sunt esentiale sau pot fi luate in consideratie?

Pasi
1. Cumparati o imprimanta daca nu aveti acces la una la serviciu sau daca nu folositi calculatorul doar pentru a naviga pe Internet. Imprimantele inkjet costa mai putin si sunt si color.
2. Imprimantele laser sunt mai scumpe (doar cele mai scumpe pot tipari si color) dar au calitatea tiparirii mai buna. Imprimantele cu laser totodata costa mai putin din punct de vedere al incarcarii cartusului, deoarece imprimatele inkjet raman fara cerneala repede, iar aceasta este destul de scumpa.
3. Cititi reviste de specialitate pentru a va ajuta sa va alegeti tipul de imprimanta.
cumparati un scanner daca doriti sa faceti fotocopia unui text, unui document sau a unor poze pe calculatorul dvs. Un scanner va poate ajuta totodata sa trimiteti prin fax documente care nu au fost create pe calculatorul dvs, daca ai un modem si un program fax.
cititi reviste de specialitate pentru selectarea unui scanner cat mai bun
cumpara un dispozitiv de stocare back-up, cum ar fi un hard disc extern, Zip disc sau CD-RW, daca ai nevoie sa stochezi cantitati mai mari de date de pe calculatorul tau.
4. Cititi reviste de specialitate in privinta alegerii unui dispozitiv de stocare back-up cat mai bun
cumparati boxe mai bune pentru o calitate a sunetului mai ridicata. Cititi reviste de specialitate in privinta alegerii unor boxe cat mai performante.
5. Cumparati un microfon pentru a putea folosi diferite programe de a va inregistra propriile sunete sau pentru a putea vorbi.
cumparati un aparat de fotografiat digital pentru cel mai usor mod de a va transfera pozele in calculator.
6. Cumparati alte periferice pentru a va satisface nevoile si dorintele. De exemplu cumparati un joystick pentru a va creste flexibilitatea si viteza de reactie cand jucati jocuri, sau un webcam pentru conferinte.

Sfaturi
comerciantii in introduc in continuu pe piata noi tipuri de periferice. Ceva care nu a fost inventat inca poate creste functionalitatea sau placerea de a sta la calculator.

Avertizari
calculatorul trebuie sa indeplineasca cerintele perifericelor pe care le cumperi.

Post a Comment

Previous Post Next Post