Cum sa curatati o tastatura

O infatisare groteasca este doar un motiv pentru care sa curatati tastatura. Daca praful intra sub taste, acestea s-ar putea sa nu functioneze corect. Lichidele varsate pot insemna sfarsitul tastaturii daca nu aveti grija de aceasta.

Pasi
1. Cumparati materialele de care aveti nevoie: aer comprimat (intr-un tub cu aerosol), carpa moale; orice lichid de curatare potrivit pentru plastic care nu este abraziv; si o masca de praf daca sunteti alergic.
2. Verificati manualul. Daca producatorul a inclus specificatii anume, urmati-le.
3. Opriti calculatorul.
4. Deconectati tastatura.
5. Folositi aerul comprimat pentru a curata intre taste. Pulverizati dintr-un unghi astfel incat sa indepartati mizeria si praful.
6. Scuturati praful usor de pe tastatura.
7. Daca folositi un lichid de curatare pe baza de aerosol, urmati instructiunile producatorului.
8. Altfel pulverizati o cantitate mica pe o carpa.
9. Stergeti tastele si carcasa.
10Asteptati pana tastatura este uscata dupa care o puteti reconecta la calculator.
11. Reconectati tastatura si porniti calculatorul.

Sfaturi
In zone industriale sau pline de praf folositi huse de plastic pentru protectie.
Daca ati varsat o cantitate mare de lichid sau daca lichdul este lipicios, este posibil ca tastatura sa nu poata fi reparata, desi puteti incerca. Pentru a fi in siguranta tineti bauturile departe de calculator.

Atentie
Daca ati varsat lichid pe tastatura, intoarceti-o cu fata in jos dupa ce ati deconectat-o si lasati lichidul sa se scurga. Daca este mult lichid sau daca lichidul este lipicios spalati cu apa de la robinet. (Nu scufundati tastatura in apa.) Lasati tastatura sa se usuce timp de 72 de ore
Nu pulverizati direct pe tastatura fluide.

Post a Comment

Previous Post Next Post