Cum sa curatati si sa reparati un mouse

Mouseurile sunt pe piata de mai mult timp decat calculatorul si modelul de baza nu pare sa se schimbe prea curand. Cand mouseul va face probleme sau nu mai functioneaza deloc este posibil sa aiba nevoie doar de intretinere simpla.

Curatarea mouseului

Pasi
1. Scoateti mufa mouseului si intoarceti-l cu capul in jos pentru a vedea ce tip de mouse este. Cel mai des intalnit este cel mecanic; are o minge mica de cauciuc pe partea inferioara care ruleaza pe suportul mouseului sau pe birou. Aceste tipuri de mouseuri sunt cunoscute pentru faptul ca atrag si retin mizerie. Daca mouseul dvs nu are bila si are o lumina mica, este optic si puteti trece direct la pasul 6.
2. Daca mouseul are o minge de cauciuc, puteti sa o scoateti rotind inelul blocator care o tine in pozitie. Cautati o sageata care va arata in ce directie sa rotiti sau sa apasati inelul.
Indepartati mingea si curatati-o cu o carpa ce nu lasa scame sau cu apa si sapun. Uscati-o cu grija.
3. Daca gasiti mizerie si in carcasa mouseului curatati-o cu o scobitoare, sau daca sunteti disperat curatati cu unghia.
4. Montati mouseul la loc.
5. Curatati ocazional mouseul optic cu spirt si un servetel de hartie. Acest tip de mouse sta curat o perioada de timp mai indelungata.

Alte probleme posibile

Pasi
1. Verificati conexiunea din spatele calculatorului. Este cablul bagat bine in mufa corespunzatoare? Majoritatea calculatoarelor mai noi au o mufa etichetata special pentru mouse.
2. Daca cablul mouseului pare uzat, imprumutati un mouse de la altcineva si vedeti daca merge la calculatorul dvs. Daca merge, atunci mouseul dvs va trebui inlocuit.

Sfaturi
Daca spalati ocazional suportul pe care sta mouse-ul cu sapun si apa, acest lucru va impiedica murdarirea mouseului.

Post a Comment

Previous Post Next Post