Cum sa va pozitionati calculatorul

Pozitioanarea calculatorului si a tastaturii este un bun prim pas catre creerea unui mediu de lucru relaxant si sanatos. Cu cateva ajustari minore puteti indeparta tensiunile suportate de partea superioara a corpului.

Pasi
1. Aranjati zona de lucru astfel incat atunci cand montati calculatorul si tastatura veti sta cu fata la amandoua. Astfel evitati rasucirile si intoarcerile ce nu sunt necesare.
2. Asezati calculatorul pe o masa ajustabila astfel incat linia superioara a monitorului sa fie la acelasi nivel sau mai jos de linia ochilor atunci cand stati jos. Astfel reduceti tensiunea asupra muschilor gatului.
3. Plasati monitorul la o lungime de brat de dvs pentru a reduce oboseala vizuala.
4. Ajustati inaltimea monitorului fie prin punerea lui pe unitate sau langa aceasta.
5. Pozitionati monitorul astfel incat sa se afle la un unghi corespunzator fata de fereastra.
6. Aplecati monitorul daca va deranjeaza in continuare lumina.
7. Folositi un suport ajustabil pentru tastatura.
8. Plasati tastatura la nivelul coatelor. Antebratele, incheieturile si palmele ar trebui sa fie in linie dreapta paralele cu podeaua.
9. Asigurati spatiul de lucru suficient pentru tastatura, mouse si alte accesorii astfel incat sa fiti liberi sa va miscati fara a va lovi de lucruri.

Sfaturi
Luati in considerare achizitia unui ecran de protectie atasabil. Acesta poate reduce tensiunea exercitata asupra ochilor in cazul in care lucrati mult la calculator.
Un suport in care puneti documentele ce se ataseaza pe lateralul monitorului va reduce deasemena tensiunea in muschii ochilor si ai gatului.

Post a Comment

Previous Post Next Post