Utile in gospodarie


Frigiderul se va spala o data la 5-10 zile cu apa calda cu adaos de sare. Eliberand frigiderul de gheata, in nici un caz nu folositi obiecte de metal, o lasati sa se topeasca singura. In cazul deconectarii indelungate usa frigiderului nu se va inchide complet. Produsele nu se vor lipi de vaporizator daca pe fundul congelatorului se va asterne o pelicula de polietilena.

Musamaua se va spala cu apa calda cu sapun, iar apoi, clatindu-se cu apa rece, se va sterge cu o carpa moale pana la uscare. Musamaua nu va plesni, daca se va prelucra din cand in cand cu un amestec din parti egale de ulei si otet.

Suprafata aragazului si a resourilor se va sterge cu o bucata de panza sau burete, imbibate cu solutie lichida de detergent pentru curatirea veselei sau cu bicarbonat. Rugina de pe arzatoarele aragazului se va inlatura cu glaspapir. Arzatoarele de gaz se vor tine vreo 15-20 min intr-o solutie cu sare, apoi se vor curati, se vor clati si se vor sterge pana la uscare.

Rugina de pe chiuveta si cada de baie se vor indeparta usor cu otet fierbinte, in care se va dizolva un pic de sare. Pentru a evita infundarea chiuvetei, se recomanda ca pe gura de evacuare sa se puna o sita deasa. Cada va fi intotdeauna curata, daca se va clati imediat dupa baie.

Robinetele nichelate din camera de baie se vor renova stergandu-se cu otet cu sare. Robinetele vor straluci, daca se vor prelucra cu coaja de lamaie, apoi se vor spala cu apa cu sapun si se vor sterge cu o carpa uscata.

Daca apa se scurge cu greu prin chiuveta, atunci in gura de evacuare se va turna un caus de soda calcinata. Cand soda se va topi, in chiuveta se va turna o jumatate de pahar de otet, apoi se va spala cu apa.

Popular posts from this blog

Telecomanda universala Hama - manual si coduri

Coduri si instructiuni telecomanda universala Watson URC 22B-6N

Cum sa desenezi o bila 3D folosind doar linii

Preluarea tabelelor din Excel în Word

Televizor Watson LCR 22 HD manual de utilizare