News Update :

Cum sa desarezi branza veche de oaie

Saturday, October 4, 2014

Acest articol va arata modalitatea prin care puteti desara branza veche de oaie.


Multi dintre voi ne-au intrebat cum se desareaza branza veche asa ca, am stat de vorba cu ”ciobanul sef” de la stana si acesta ne-a explicat modalitatile de desarare a branzei vechi care, cu cat este mai veche, absoarbe mai multa sare din saramura in care este pastrata.

Astfel ca, ne explica ciobanul, in primul rand pentru o desarare mai eficienta, mai in profunzime, trebuie taiata in bucati mai mici si pusa in apa curata rece (nu calda), apa care se schimba la cateva ore. Timpul de desarare este cel ales de gustul propriu. Ce este important de stiut, este faptul ca branza veche devine foarte pietroasa si impermeabila, de aceea, daca punem un cub de branza de un kg la desarat, acesta nu se va desara niciodata, caci apa nu va putea patrunde pana in mijlocul cubului de branza, de aceea se recomanda taierea in cuburi/felii de dimensiuni mai mici.

Ne mai spune prietenul nostru ciobanul ca nu trebuie sa ne speriem ca branza se moaie usor, caci dupa ce va fi scoasa din apa si pusa pe farfurie in frigider se va compacta la loc.

Pe de alta parte, pe vreme friguroasa, e mai delicioasa branza foarte sarata, in combinatie cu ceva ceapa sparta si slaninuta afumata de porc. Hmmm, deja ne este dor si pofta de bunatatile Craciunului, cand va vom pregati sumedenie de bunatati care mai de care mai delicioase.

Sursa: urda.ro
Share this article :

Articole populare

 
Design Template by panjz-online | Support by creating website