IBM continua programul Corporate Service Corps, in Romania


O echipă de şapte experţi IBM, din şase ţări, s-a aflat la Iaşi pentru a lucra la proiecte ce intersectează dezvoltarea economică şi tehnologia informaţională.

IBM România a organizat la Iaşi un eveniment special, cu ocazia derulării iniţiativei globale „Corporate Service Corps”, cu sprijinul unui grup de şapte experţi voluntari IBM, din şase ţări (2 SUA, Irlanda, Suedia, India, Brazilia, Coreea de Sud), care timp de o lună au împărtăşit din experienţa lor industriei locale din Iaşi.

Cu ocazia evenimentului de la Iaşi, Mihai Tudor, Country General Manager IBM Romania, a susţinut o prezentare intitulată „Building a Smarter Planet: The next leadership agenda”, prin care a informat audienţa despre viziunea IBM privind construirea unei planete inteligente, conectată prin sisteme tehnologice inovative, care sa vină în intâmpinarea problemelor cu care se confruntă omenirea. Tudor consideră că, datoriă infuziei de inteligenţă pe care IBM doreşte să o impărtăşească întregii planete, oraşele, sistemele de educaţie, de transport, de energie şi chiar natura insăşi pot beneficia de mai multă inteligenţă.

Cei şapte beneficiari direcţi ai proiectului de responsabilitate socială ‚,IBM Corporate Service Corps’’ la Iaşi au fost: Complexul hotelier Ciric, S.C. Terramold, S.R.L, Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii “Sfânta Maria", Fundaţia EuroEd, Institutul de boli cardiovasculare, Colegiul Naţional "Emil Racoviţa" şi Asociaţia Patronatelor SFERA; aceste organizaţii locale

s-au bucurat de suportul experţilor voluntari IBM, de consultanţă pentru afaceri şi sfaturile inteligente ale echipei în domeniile de expertiza.

IBM Corporate Service Corps este parte a “Global Citizen’s Portfolio” şi reprezintă o iniţiativă globală de responsabilitate socială a corporaţiei IBM, lansată în luna martie 2008 de către Sam Palmisano, IBM CEO. Scopul Corporate Service Corps este acela de a dezvolta abilităţi de lideri prin confruntarea angajaţilor IBM cu noi provocări socio-economice, în pieţe emergente, precum România, Turcia, Vietnam, Ghana, Tanzania sau Filipine.

În acest program s-au înscris şi viitori lideri globali din România. Aceştia îşi vor desfăşura misiunile Corporate Service Corps în perioada 2009-2010 în Brazilia, China, Malaezia şi Africa de Sud.

Programul Corporate Service Corps va continua şi în anul 2009 în România. Cea de-a treia echipă IBM CSC s-a aflat timp de o lună de zile în Iaşi, oferind servicii de consultanţă mai multor IMM-uri şi instituţii publice din acest oraş. În luna mai, la Sibiu se va afla o altă echipă formată din 10 experţi IBM, în cadrul celei de-a patra misiuni globale IBM în Romania.
Previous Post Next Post